به جوانان خود مسئولیت بدهیم

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه علمیه قم گفت: فعالیت فرهنگی باید همراه با مشارکت و همکاری یک دیگر صورت گیرد والا موفقیت در این عرصه امکان پذیر نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی، حجت السلام و المسلمین خلیلیان در دومین روز از نخستین گردهمایی و هم‌اندیشی کشوری بانوان فعال و تشکل های حوزه دختران که در هتل نور ولایت برگزار می‌شود، با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف شما در این حوزه اطلاع رسانی وآگاه سازی جوانان و نوجوانان دختر نسبت به آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی دشمنان است اظهار کرد: نصیحت جوانان و نوجوانان دختر در این زمینه  موثر نیست، چراکه نصیحت به طور ذاتی از دیدگاهی منتقدانه برخوردار است که باعث تنش درونی و مقابله نوجوانان دختردر برابر خواسته های شما می‌شود.

وی ادامه داد: نصیحت توانایی ارئه واقعیت‌ها را ندارد زیرا باید واقعیت‌ها را مشخص و موضوعات مربوط به آسیب‎های اجتماعی را شفاف‌سازی و رفع ابهام کنیم. در همین راستا کانون‌های مذهبی و فرهنگی نظیر مساجد، پایگاه‌های بسیج، فرهنگسراها و… باید در این راستا مباحثی که مربوط به مسائل جنسی دختران جوان است را آموزش دهند.

حجت السلام و المسلمین خلیلیان وظیفه دیگر تشکل های فعال در این حوزه را آشنا کردن والدین با نیازهای فرزند خود در عرصه فرهنگی دانست و افزود: تشکل های مرتبط در این عرصه باید به والدین کمک کنند تا  از نیازهای فرزندان خود آگاه شده و اطلاعات دقیقی را بدست آورند تا در زمینه‌های مختلف احساس کمبود نکنند.

وی عنوان کرد: فردی باید این اطلاعات دقیق را منتقل کند که آن شخص در نظر فرزندانمان مورد اعتماد و احترام باشد و در نیازهای مختلف جوان امروزی به طور گروهی به بحث و تبادل نظر بپردازند.

حجت السلام والمسلمین خلیلیان از دیگر رسالت‌های این تشکل‌ها را تشکیل جلسات نقد فیلم‌های روز معرفی کرد و گفت: بلوغ فکری بعد از موکلف‌شدن، دیر به جریان می‌افتد و این سبب می‌شود که نتوانند نیاز‌های اصلی خود را تشخیص دهند، لذا با برپایی جلسات متعدد و پیوسته نقادانه و گفتگوها می‌توانیم فرزندان را با نیازهای واقعی خود آشنا کنیم.

وی در خصوص تشکیل جلسات نقد فیلم نیز تصریح کرد: جوانان عزیز را همیشه با مشکلات و دشواری‎های روز به طور برنامه‌ریزی شده روبرو می‌کنیم تا برای حل مشکلات و چالش‌هایی که به طور مستمر در مقابلشان قرار می‌گیرد از قوه تعقل و اندیشه خود استفاده کنند و برای راه حل مشکلات به والدین وابسته نشوند.

حجت الاسلام و المسلمین خلیلیان گفت: در جامعه کنونی نسبت به پایبند بودن به حجاب  سخنی مطرح نمی‌شود در صورتی که دختران نوجوان ما به این مباحث نیاز ضروری دارند. بنابراین می‌توانیم از طلاب خارجی و دختران باحجاب دارنده رتبه‌های برتر کنکور کمک بگیریم تا اندیشه‌های خود را که مربوط به حجاب است را عنوان کنند.

وی با اشاره به این‌که دختران، مهارت‌هایی نظیر اعتماد به نفس، شجاعت و تصمیم‌گیری را باید فرا بگیرند، گفت: زمانی که فرزندان این مهارت‌ها را کسب می‌کنند، از یک هویت اصیل و احساس مسئولیت‌پذیری بهرمند شده و با تمام وجود در کنار خانواده فعالیت کرده و هیچگاه کانون گرم خانواده را ترک نخواهد کرد.

این پژوهشگر حوزه خانواده ادامه داد: به جوانان خود مسئولیت بدهیم تا با ورود به کارهای تشکیلاتی و گروهی بتوانند فرهنگ مسئولیت‌پذیری را در خود نهادینه کرده و این احساس را داشته باشند که مورد توجه قرار می‌گیرند.

وی در پایان افزود: کار فرهنگی باید همراه با مشارکت و همکاری یک دیگر صورت گیرد والا موفقیت در این عرصه امکان پذیر نیست و  بدون شک منجر به شکست و نابودی داشته ها و لطمه خوردن به ارزش‌ها می‌شود.

یادآور می‌شود نخستین گردهمایی و هم اندیشی کشوری بانوان فعال و تشکل های حوزه دختران، به همت موسسه جوانان آستان قدس رضوی و با حضور بیش از یکصد نفر از فعالان این حوزه از استان های مختلف کشور، از ۲۷ تا ۲۹ بهمن ماه در محل هتل نور ولایت مشهد در حال برگزاری می باشد.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.