صداقت؛ عاملی برای اعتماد نسل چهارم به مسئولان و انقلاب

«صداقت یکی از پایه‌های مهم اعتماد نسل چهارم به مسئولان و انقلاب است. مسئولان صادقانه برای ایجاد عدالت تلاش کنند. اعتماد هم با شعار درست نمی‌شود.»

اینها گوشه‌ای از سخنان حجت‌الاسلام‌‍‌والمسلمین علیرضا مستشاری؛ مشاور عالی نهاد رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌های کشور است که اعتقاد دارد: «فساد اقتصادی و اشرافی‌گری مسئولان منجر به بی‌اعتمادی مردم و جوانان می‎شود. اگر مردم به دولت بی‌اعتماد شوند، باید شاهد مفاسد گوناگونی در سطح کشورمان باشیم که متزلزل کننده نظام است.»
در ادامه مشروح این گفت‌وگو از نظرتان می‌گذرد.

• برای تداوم انقلاب اسلامی چه باید کرد؟
عدالت اجتماعی و مبارزه با استکبار مهمترین دغدغه‌های امام خمینی(ره) پس از انقلاب بود. رسیدگی به مستمندان جزو جمله‌های طلایی امام خمینی(ره) است که فرمودند: «مستضعفان و پابرهنه‌ها ولی نعمت‌های ما هستند». اگر بخواهیم انقلاب تقویت شود و مردم پای انقلاب بمانند، رسیدگی به پابرهنه‌ها لازم است. نظام اقتصادی کشور طوری نباشد که اغنیاء، پولدارتر و مستمندان، فقیرتر شوند. ایشان به دولت‌ها، مسئولان و قوه مقننه دستور دادند، قانون‌ها را طوری درست کنید که به فقرا رسیدگی شود. زیرا آن‎ها پای انقلاب می‌مانند. همچنین جمله‌ای که اخیراً رهبر معظم انقلاب فرمودند: «اگر یک وقتی خطری متوجه کشور شود، این‎ها خطرپذیرند و ریسک می‌کنند».
عدالت اجتماعی و رسیدگی به مستمندان، انگیزه و آرمان مهمی است تا انقلاب با اهداف خودش پیش برود. مردم، دولت‌ها، ارگان‌ها، جناح‌ها و احزاب، همه باید کاری کنند که این هدف تضعیف نشود. با همین هدف، امام(ره) دستور تشکیل کمیته امداد را دادند و آرزو داشتند یک روزی در ایران بیاید که حق مستمندان خورده نشود و فقیری نداشته باشیم. مبارزه با استعمار، آرمان دیگر انقلاب امام خمینی(ره) بود. اهداف این انقلاب الهی، اخلاقی و عدالت‌خواهانه بود و نمی‌تواند زیر بار استکبار برود.
لذا از اول امام(ره) فرمودند: «رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش است». چون آمریکا را می‌شناختند و می‌دانستند هیچ کشوری نیست که رابطه خوبی با آمریکا داشته باشد. آن‎ها مثل زالو خون ملت‌ها را می‌مکند. همه دنیا را منافع و برده خودشان می‌دانند.

• نگاه شما برای حفظ استقلال سیاسی چیست؟
ایران تنها کشوری است که در سیاست‌هایش از هیچ کشور دیگری اجازه نمی‌گیرد و دولتی دیگر برایش دیکته نمی‎کند‌. شهدا برای عزت و غرور این کشور رفتند. حاضر شدند جان بدهند، اما غرور ما پایمال نشود. اگر بخواهیم انقلاب بماند و از اهدافش منحرف نشود، نباید با استکبار سازش کنیم. در دوران پهلوی، محمدرضا شاه مستقیم از آمریکا و پدرش رضاخان هم از انگلیس دستور می‌گرفت. ولی اکنون کشورمان با تمام مشکلات مثل گرانی، تورم و بیکاری استقلال سیاسی‌اش را حفظ کرده است.

• پیشرفت تکنولوژی یکی از عوامل تأثیرگذار در بروز تحولات اجتماعی است، آیا می‌توان گفت رشد تکنولوژی بر انقلاب اسلامی تأثیرگذار بوده است؟
رهبر معظم انقلاب فرمودن: اگر ما بخواهیم استقلال سیاسی داشته باشیم، باید کشور در مسائل اقتصادی، علمی و تکنولوژی پیشرفت کند. کشوری که اختراع و اکتشاف نداشته و از لحاظ علم پایین باشد، نمی‌تواند استقلال سیاسی داشته باشد. استقلال سیاسی منوط به قدرت اقتصادی، فرهنگی، صنعتی و تکنولوژی است. یعنی هر چه ما در صنایع مختلف پیش رویم به استقلال سیاسی کشور کمک می‌کند.

• راهکار شما برای کاهش فاصله فکری نسل چهارم از آرمان‌های بلند انقلاب چیست؟
مسئولان باید تلاش کنند تا نسل‌های پس از انقلاب به درک بالایی از انقلاب برسند و به آن اعتماد کنند. صداقت یکی از پایه‌های مهم اعتماد نسل چهارم به مسئولان و انقلاب است. اعتماد هم با شعار درست نمی‌شود. دولت‌ها باید برای عدالت اجتماعی بکوشند. فساد اقتصادی و اشرافی‌گری مسئولان منجر به بی‌اعتمادی مردم و جوانان به انقلاب می‎شود. اگر مردم به دولت بی‌اعتماد شوند، باید شاهد مفاسد گوناگونی در سطح کشورمان باشیم که متزلزل کننده نظام است.

• به نظر شما می‌توان با بزرگداشت دهه فجر، چشم‎انداز راه امام خمینی(ره) و شهدا را برای نسل چهارم ترسیم کرد؟
دهه فجر دو بعد دارد. یکی خاطرات شیرین گذشته و دیگری اخطارهاست. اگر نقاط ضعف مثل بحث اختلاس‌ها و حقوق‌های نجومی است، نباید مخفی بماند و نباید ساده از آن گذشت. همان‌طور که در دهه فجر خاطرات شیرین گذشته گفته می‌شود، باید نقاط ضعف هم بیان شده و برایش برنامه‌ریزی شود.

• سخن پایانی…
جوان‌ها منصفانه نقاط ضعف و قوت کشور را ببینند و زود قضاوت نکنند. رسانه‌های بیگانه سیاه‌نمایی می‌کنند که واقعا این‌طور نیست. این سیاه‌نمایی‌ها می‌خواهد نسل امروزی را از اصل نظام دور کند تا یک نظام وابسته به ابرقدرت‌ها در ایران بر سر کار بیاید. نسل چهارم امیدش را از دست ندهند و برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی با تمام وجود تلاش کند.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.