برای معرفی اندیشه امام خمینی(ره) چقدر تلاش کرده ایم؟!

دکتر عصام العماد، شیعه‌شناس، متخصص در علم رجال و حدیث و تاریخ، مدرس جامعه المصطفی العالمیه ( مدرسه علمیه طلاب خارجی ) و فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های مذاهب عربستان سعودی است. وی که خود زمانی پیرو وهابیت بوده و به مذهب تشیع گرویده است، هم اکنون به تشریح شکل‌گیری فرقه ضاله وهابیت و افشای ماهیت آن مشغول است. فرصتی پیش آمد تا گفتگوی کوتاهی داشته باشیم با دکتر عماد. گفتگویی که از وهابیت شروع شد و به امام خمینی ختم شد!

 

* از وهابیت تا اسلام راه طولانی است شما الان مسلمانید چه طور این راه را طی کرده اید؟

خانه پدرم در یمن یکی از مراکز اصلی نشروگسترش فرقه وهابیت است و بسیاری از افراد در این خانه تعلیم دیده و با این فرقه آشنا میشوند .بنده از سن شش سالگی در کلاسهای درس وهابیت حاضر بودم و بیش از یک دهه با تفکرات و عقاید این فرقه آشنایی پیداکردم، دلیل این که وهابیت نوجوانان را از سنین کودکی با عقاید خود آشنا میکنند آن است که میخواهند با رشد فکری این افراد در سنین سی سالگی آنان را برای ترویج وهابیت به نقاط مختلف اعزام کند.

تحصیلات خود را در دانشگاه‌های عربستان گذراندم ولی پس از آشنایی با کتب تشیع و مطالعه این مکتب به این مذهب حقه پیوستم و امروز در ایران به تدریس و تالیف وتبلیغ مکتب حقه جعفری مشغول هستم.

به علت تاثیر وهابیت در خانواده ما در طول چند سال شیعه شدن من، تنها پنچ نفر از اعضای خانواده شیعه شده­اند که شامل برادرم محسن العماد که الان در شهر قم مشغول به تحصیلات دینی میباشد و سه تن از خواهرانم نیز از وهابیت به مذهب شیعه دوازده امامی تحول فکری پیداکرده اند و خواهرزاده ام نیز به نام محمد طه الذاری یکی از شیعیان دوازده امامی و جزو طلاب حوزه علمیه قم میباشد.

* برای ترویج اسلام در حوزه فرهنگی چه کار کرده اید  ؟

در قم کتابی چاپ کردم به زبان عربی به نام تجربتی مع الامام محمد حسن عسگری (ع)که این کتاب را پس از شیعه شدن نوشتم.

این کتاب آخرین فعالیت عظیم فرهنگی بنده است که در حال حاضر مشغول ترجمه به فارسی آن هستم

با مطالعه آثار شیخ مفید دیدگاه من نسبت به حضرت تغییر کرد و این کتاب را به شیخ مفید تقدیم کردم و به همین جهت عمداً اسم این کتاب را به نام محمد حسن عسگری را گذاشتم.

مضمون اصلی کتاب زندگی نامه ایشان نیست بلکه روش شیخ مفید در عرضه کردن امامت امام محمد حسن عسگری به یک وهابیت است که وهابیت به عنوان یک افسانه از ایشان یاد می کنند؛ وهابیت قائل به تفکیک مهدویت و امامت امام محمد حسن عسگری هستند یعنی قبول مهدویت منهای امامت ایشان. در منابع وهابیت هم آمده که امام دوازدهم حضرت مهدی و فرزند حضرت زهرا و حضرت علی(ع) است اما این دوازدهم آن دوازدهم شیعه نیست، شصت عالم سعودی و وهابی فتوا دادند که ما امام دوازدهم را قبول داریم اما آن دوازدهم غیر از این دوازدهم اهل تشیع است . بنابراین من ثابت کردم که انکار این امر از تعصب نشأت می گیرد و چرا که شما که از ابتدا پذیرفتید که امام دوازدهم حضرت مهدی(عج) و فرزند حضرت زهرا و امام علی(ع) هستند، و به این صورت مقدمات را قبول می کنید ولی از قبول نتیجه سر باز می­زنید و آن را رد می کنید و در واقع این چیزی جز تعصب نیست. این تقریبا آخرین کتاب من است. از دیگر فعالیتهای فرهنگی بنده برگزاری جلسه در شبکه ماهواره کوثر درباره اسلام اصیل ؛ مقاله نویسی درباره یمن و انتشار آن در سایتهایی مثل فیس بوک و … می باشد. مثلا چندین مقاله درباره امام خمینی نوشتم به زبان فارسی و عربی ؛ مقایسه میان رهبر صباح عربستان و رهبر قدس ایران به زبان عربی ؛ مقایسه تطبیقی درباره شخصیت شهید سید قطب و مقام معظم رهبری ؛ مقایسه تطبیقی میان رهبر سپاه عربستان و رهبر سپاه قدس ایران به زبان عربی و …. .

* شما در صحبت های تان به یمن اشاره کردید، شاید کمتر کسی را سراغ داریم که بتواند اوضاع دینی و فرهنگی مردم یمن را با نگاه اجتماعی به خوبی توضیح بدهد؛ در حال حاضر وضعیت یمن به دور از مسائل نظامی از حیث ارتباطات و تأثرات مردم چگونه است ؟

یک عده نقش امام خمینی را در تفکرات سید حسین الحوثی؛ غالباًسیاسی مطرح می کنند اما من برای اولین بار در روزنامه های ایرانی و خارجی این مسئله را مطرح کردم که نه تنها امام خمینی نقش بسیار مهمی در تفکرات سیاسی سید حسین داشته بلکه در مسائل عرفانی سید حسین هم نقش داشته است.

کسانی که تحت تأثیر امام خمینی قرار گرفته اند متفاوتند برخی مثل آقای راشد غنوشی در جنبه های سیاسی از امام تأثیر گرفت و در دیگر جنبه های از امام فاصله گرفته اما سید حسین الحوثی جنبه های کاملی از امام را مثل جنبه عرفانی و توحیدی امام در نظر گرفته است.

در واقع یکی از مؤثرترین عوامل در قیام مردم یمن سخنرانی های عرفانی سید حسین بود که از امام خمینی نشأت گرفته بود و در واقع اگر تنها جنبه سیاسی آن را مد نظر داشت شعله آن خیلی زود به خاموشی می­گرایید بنابراین امام خمینی منهای عرفان کافی نیستب ه عنوان نمونه در حمله عربستان به یمن، مردم یمن با دست خالی و بدون امکانات چگونه توانستند مقاومت کنند.

سید حسین آیه قرآن را اینگونه تفسیر می کند که فقط فرشتگان الهی تنها در جنگ بدر و احد نبودند که به یاری پیامبر و اصحاب ایشان آمدند بلکه هرجا و هر وقت که حقانیت با باطل می جنگد این فرشتگان با ما هستند و ما تنها نیستیم و این روش تفکر باعث ایجاد روحیه در رزمندگان ایران و یمن و … شد. این تأثیر پذیری سید حسین از امام خمینی در اوایل انقلاب رخ داد . وقتی ایشان به سفارت ایران در یمن رفت و آمد داشتند با کتب امام خمینی مثل مکارم اخلاق و اسرار الصلوه و اربعین و… آشنا شد و بعد از مطالعه به تدریس آنها پرداخت . عرفان امام خمینی توسط سید حسین الحوثی به یمن منتقل شد قطعا مسئله سید حسین الحوثی؛ فراتر از شعار مرگ بر اسرائیل امام است همچنان که خالد مشعل و حماس هم جنبه سیاسی شعار امام را پذیرفته اند اما خیلی زود از ایشان فاصله گرفته اند و بعد از گرفتن تنها جنبه سیاسی، از جنبه های دیگر غافل مانده اند .

در ماجرای حمله ی عربستان به یمن، عبدالملک بیان کرده که اگر کتب سید حسین جزء کتب درسی باشد در این جنگ پیروز می شویم و اینگونه هم شد و مکارم اخلاق، شرح نهج البلاغه و عاشورا  و کتب دیگر سید حسین تدریس گردید و جزء دروس ضروری سربازان و درجه داران در ارتش یمن است. به طور کلی این بدین معنی است که جریان فکری باید همزمان با جریان سیاسی و نظامی پیش برود و به نظر من همین تفکرات است که توانسته ایران را به پیروزی برساند و پس از آن توسط سید حسین به یمن برسد.

سید حسین الحوثی نسبت به متفکران دیگر خیلی بیشتر با امام خمینی آشنا بود و پر بیراه نخواهد بود که معرفت سید حسین به امام خمینی در جهان اسلام کم نظیر و شاید بی نظیر است. او هشتاد و سه بار در کتابش نام حضرت امام را برد و وهابی ها اولین کسانی بودند که به این موضوع پی بردند. و شاید بتوان گفت : سید حسن الحوثی اویس امام خمینی (ره) بود و عشق سید حسین به امام خمینی مثل عشق اویس به پیامبر؛ یکی از دلایل من برای این حرف نقلی از دکتر عبدالکریم عمران از همراهان سید حسین است که با هم در اوایل انقلاب به ایران آمده بودند و امام را ملاقات کرده بودند که آنجا سید حسین می گفت من زنده به یمن بر نمی گردم، اگر زنده برگردم روز قیامت نمی توانم جواب خدا را بدهم؛ من باید در راه این مرد در جبهه های جنوب  مثل  شلمچه شهید شوم.

 

* شما وهابیت را از درون آن می شناسید و همچنان فعالیت های آنها را رصد می کنید با توجه به این مثالی که از شهید الحوثی آوردید بفرمایید با توجه به ایجاد جریان تأثر از حضرت امام که در جهان اسلام ایجاد شده است وهابیت به چه کاری مشغول اند و در مقابل مجموعه های معتقد به جریان امام باید چه کاری انجام بدهند ؟

بله کاری که آنها انجام می دهند تحریف اندیشه و آثار امام خمینی (ره) و عرضه نمونه تحریف شده آن است  به طور مثال ترجمه تحریفی از کشف الاسرار امام خمینی که توسط وهابیت چاپ و منتشر شد و این جریان تحریف توسط یک نویسنده سنی و معتدل مصری که استاد ادبیات عرب هم هست معلوم شد ایشان با مقایسه و تطبیق نسخه اصلی با نسخه تحریف شده توسط وهابیت توانست نقاط تحریف شده را بیابد  و جالب اینکه بعد از مدتی وهابی ها ناگزیر شدند حتی همین نسخه تحریف شده را جمع آوری کنند چرا که حتی با وجود این تحاریف، افرادی که به توسل اعتقادی نداشتند اهل توسل شدند و نشر این کتاب منجر به شیعه شدن صدها نفر گردید. اصل کتاب هزار و یک شب که متعلق به یک نویسنده هندی است در رد ولایت فقیه و شیعه نگاشته شده است و پس از آن کتاب کشف الاسرارامام خمینی نگاشته شد و این اولین کتابی است که برای اولین بار به شکل غیر مستقیم در رد وهابیت نوشته شد .

* و اگر بخواهید چند کتاب به  فعالان فرهنگی معرفی کنید چه کتاب هایی را شاخص تر می دانید؟

کتاب معالم الفتن به معنای ژرفای فتنه ها نوشته آقای سعید ایوب ، مصری تبار و از نویسندگان و بزرگان اهل تسنن بود که بعد از شیعه شدن این کتاب را نوشت این کتاب دو جلدی است و به فارسی هم ترجمه شده البته ایشان کتاب دیگری هم دارند به نام المسیح و الدجال . از علل امتیاز ایشان در جهان اسلام اینست که ایشان معتدل و حافظ قرآن و تورات و انجیل است و در مقایسه قرآن و تورات و انجیل شیعه شد .

کتاب دیگری که می توان نام برد الجهاد محمد غزالی و با این که ایشان یک نویسنده ذهبی است ولی توانست ثابت کند که جهاد ابتدائی نداریم و این به نفع شیعه است . ایشان با استفاده از صد آیه ثابت کرد که همه جهادهای اسلام بر اساس دفاع از کشور خویش است. کتاب دیگری که مد نظر من است کتاب بازگشت به خود نوشته دکتر شریعتی است و این تعبیر برای کسانی مثل من که به خود بازگشت کردند و شیعه شدند یک تعبیر بی نظیر است و کتاب آخر ، کتاب حقوق زن در اسلام نوشته شهید مطهری که برای آشنایی دختران و زنان جامعه اسلامی از حقوق اساسی و حقه آنها در دین اسلام به صورت کاملا شفاف و منصفانه مطالبی بیان شده است.

* و چند توصیه به فعالان فرهنگی کشور که تلاش می کنند نقش سازنده ای را در سنگر فرهنگ ایفا کنند ؟

با اینکه ما تبلیغ کمی داریم اما در حال حاضر تفکر امام خمینی(ره) جهانی شده است و در مقابل وهابیت که یک مکتب تروریست پرور است جهانی شده است چرا که وهابیت تلاش عجیبی در تبلیغات دارد هرچند روش آنها در تبلییغ غیرمودبانه است. شیعه در ده روز اول محرم تبلیغ تشیع می کند و در مابقی سال حرکت چندانی ندارد اما در وهابیت تبلیغ نهادینه شده است و آنها ۳۶۵ روز سال را مثل دهه محرم ما تفکرات خود را تبلیغ میکنند؛ مثلا هرکس به فرودگاه عربستان وارد می شود به هر زبان دنیا زندگینامه محمدعبدالوهاب را  به او میدهند و حال ما برای معرفی اندیشه امام خمینی(ره) چقدر تلاش کرده ایم!! هر چند وجود خود حضرت امام باعث تبلیغ است ما باید بتوانیم اندیشه های عرفانی و توحیدی ایشان را برای جوانان و آیندگان خود به درستی تبیین نماییم . ما باید جنبه توحید و عرفانی امام را که باعث شد یمن را منقلب کند در کنار جنبه های وجودی دیگر ایشان از قبیل سیاسی، اجتماعی و نظامی به درستی برای آیندگان و جوانان مسلمان تبیین و تشریح نماییم. و کار مهمتر این است که  ما بایستی نهضت ترجمه را بر اساس متون متقن ، ادله کلامی و فکری و اندیشه های ناب اسلام که در اندیشه حضرت امام (ره) نهادینه شده است به دنیا عرضه کنیم .

* و چند سئوال کوتاه که جواب های کوتاه میخواهد:

– اثرگذارترین چهره جهان اسلام در معاصر :  امام خمینی (ره)

– بهترین دعا : دعای کمیل

– باکدام آیه بییشتر انس دارید : أُفَوِّضُأ َمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ

– مقام معظم رهبری: ایشان مثل و شبیه و تالی حضرت امام خمینی (ره) هستند .

– بهترین توصیف از حضرت امام علی (ع) : بزرگتریی زاهد و عارف الی الله و در خداشناسی بی نظیر

– توصیف شما از بارگاه منور رضوی : اینجا مکه ایران است .

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.