«زیر سایه خورشید» ما را به سوژه‌های ناب برای نویسندگی نزدیک کرده است

تهیه‌کننده برنامه رادیویی «پاتوق فرهنگ» گفت: «زیر سایه خورشید» ما را یک گام به انتخاب سوژه‌های ناب نزدیکتر کرده است. سوژه‌هایی که دیگر تکراری و نخ‌نما نیستند و داستان‌نویسان بویژه تازه‌کارها دیگر ناگزیر به استفاده از یکسری کلیشه‌ها و شعارهایی که غالبا از رسانه‌ها یا کتاب‌های مختلف دریافت می‌کنند، نخواهند بود.

طاهره جولانی در گفت‌وگو با ستادخبری دهمین دوره جشن‌های مردمی و بین‌المللی «زیر سایه خورشید» در رابطه با کم و کیف برنامه رادیویی «پاتوق فرهنگ» گفت: «پاتوق فرهنگ» بیش از دو ماه است که به صورت زنده از شبکه رادیویی فرهنگ چهارشنبه هرهفته از ساعت ۱۶-۱۷ پخش می‌شود.

تهیه‌کننده برنامه رادیویی «پاتوق فرهنگ» هدف از اجرای این برنامه را کشف استعدادهای داستان‌نویسی که تاکنون این شرایط برای آنها فراهم نشده است، عنوان کرد و افزود: طی این جشنواره هرهفته از میان داستان‌های دریافتی دو داستان گزینش شده و داوران ما طی با تماس با نویسندگان، نکات مهمی که می‌تواند این داستان‌ها را به استانداردهای داستان‌نویسی نزدیکتر کند، به آنان متذکر می‌شوند.

وی با بیان اینکه این افراد یک هفته فرصت بازنویسی دارند، افزود: علاوه برآن، یک تمرین کوتاه داستان‌نویسی نیز از سوی کارشناسان به این افراد داده می‌شود تا در پایان مهلت یک ‌هفته‌ای همراه با داستان خود ارائه دهند.

جولانی همچنین اضافه کرد: در آستانه ایام پربرکت دهه کرامت و آغاز حرکت زیبای کاروان‌های «زیر سایه خورشید» در اقصی‌نقاط کشور و بین‌الملل، رخدادهایی که در جریان این حرکت معنوی روی می‌دهد، هرکدام ایده بسیار خوبی برای داستان نویسی به شمار می‌رفت که می‌توانست نویسندگان را با خود همراه کند.

وی به این توضیح افزود: از این رو فراخوان دادیم که هرکس در هرجای کشور حضور دارد، می‌تواند با کاروان زیر سایه خورشید در شهر خودش ارتباط برقرار کرده و با همراهی کاروان‌ها، ایده‌های خود را به رشته تحریر درآورد. همچنین، تلاش شد برای افرادی که امکان همراه شدن با کاروان‌ها را ندارند نیز این امکان فراهم آید تا برمبنای هر ایده‌ ذهنی که در رابطه با امام مهربانی‌ها دارند، داستان خود را نوشته و ارسال کنند.

این تهیه‌کننده رادیو در بخش دیگری از سخنانش اشاره کرد: تا هفته گذشته مسابقه داستان‌نویسی به صورت موضوعی برگزار نمی‌شد اما با آغاز این فراخوان تصمیم بر این شد تا موضوعاتی چون دهه کرامت، امام رضا(ع) و مشهد نقطه شروع این اتفاق باشد.

وی همچنین یادآور شد: با وجود اینکه برای ارائه فراخوان و دریافت داستان فرصت بسیارکمی داشتیم اما طی همین مدت محدود، بالغ بر ۱۵ داستان بدست ما رسید که از این تعداد، دو داستان با نظر کارشناسان و داوران ما برگزیده شد، منتها از آنجایی که حرکت کاروان‌های رضوی تا روز پانزدهم مردادماه ادامه دارد، یک هفته دیگر به این فرصت اضافه و این مهلت تا چهارشنبه هفته آینده تمدید شد.

جولانی در بخش پایانی سخنانش «زیر سایه خورشید» را طرحی ارزنده توصیف کرد و افزود: اگر تاکنون می‌بایست با کمک گرفتن از تصور و خیال در مورد موضوعاتی چون دهه کرامت، مشهد، حضرت رضا(ع) و غیره داستان نوشت، زیر سایه خورشید این امکان را فراهم کرده که داستان‌نویسان و صاحبان اندیشه و قلم با این جریانات همراه شده و ایده‌ها در یک فضای کاملا عینی شکل بگیرد.

وی در همین زمینه افزود: برگزاری جشن‌های زیر سایه خورشید ما را یک گام به انتخاب سوژه‌های ناب نزدیکتر کرده است. سوژه‌هایی که دیگر تکراری و نخ‌نما نیستند و داستان‌نویسان بویژه تازه‌کارها دیگر ناگزیر به استفاده از یکسری کلیشه‌ها و شعارهایی که غالبا از رسانه‌ها یا کتاب‌های مختلف دریافت می‌کنند، نخواهند بود.

تهیه‌کننده برنامه رادیویی «پاتوق فرهنگ» در خاتمه تأکید کرد: حضور کاروان‌ها در مراکز مختلف به ویژه زندان‌ها برای من بسیار جذاب بوده است. تجربه‌ای که می‌تواند ایده‌، طرح داستان و شخصیت‌های بسیار خوبی از دل آن درآید که در زندگی روزمره ارتباط چندانی با آن نداریم. تمام تصور ما از فضای یک زندان محدود می‌شود به فیلم‌ها یا شنیده‌ها درحالی که زیر سایه خورشید، فرصتی است از جنس واقعیت…

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.