گزارشی از برگزاری مستمر دوره تربیت مربی نوجوان و جوان

با توجه به برگزاری برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و تربیتی در موسسه جوانان آستان قدس رضوی، طرح تربیت مربیان آغاز شده است و قرار است در آینده طرحی کشوری شود. از این رو سراغ عطاری مسئول و کارشناس تربیت مربیان در موسسه جوانان رفتیم و از او خواستیم در مورد این طرح بیشتر توضیح دهد.

 

سفیران رضوی

عطاری اینطور می‌گوید: با توجه به ظرفیت جدیدی که برای موسسه در نظر گرفته شده است، ما نیاز به مربیانی متخصص در حوزه جوان ونوجوان داریم.

ادامه می‌دهد: در موسسه شاهد برگزاری کلاس‌های اوقات فراغت، اعتکاف رضویون، طرح دانش آموزی هفت روز در بهشت و اردوهای مختلف هستیم که این برنا‌مه‌ها نیازمند به مربیان تربیت شده در حوزه جوان ونوجوان دارد. این دوره‌ها در راستای تربیت مربی تراز انقلاب اسلامی است و در این دوره‌ها دعوت از دانشجویان، اساتید و طلاب شده است.

وی اشاره به اولین دوره برگزاری طرح تربیت مربی اردویی سفیران رضوی می‌کند و می‌گوید: در این دوره فراخوانی اعلام شد و حدود ۴۰۰ نفر اعلام آمادگی کردند و از بین این افراد ۱۲۰ نفر گزینش شدند که در ماه مبارک رمضان در ۲۰ جلسه همایش آموزشی برگزار شد و در حال حاضر این افراد دوره‌های کارورزی خود را می‌گذرانند و بعد از اتمام دوره‌، حدود ۵۰ نفر انتخاب می‌شوند. او هدف از برگزاری دوره‌های تربیت مربی، مربیان اردویی را برقراری ارتباط موثر بین نوجوان ومربی می‌داند.

موسسه جوانان آستان قدس رضوی بیشتر راهبردی است، این را عطاری می‌گوید و ادامه می‌دهد: در حال حاضر مشهد قطب اردویی کشور است و نیاز به مربیان در حوزه جوان و نوجوان قطعا یک ضرورت است.

 

شبکه‌ای از مربیان

در ادامه می‌گوید: با توجه به توانمندسازی تربیت مربی به صورت شبکه، دورهای دیگر را در نظر گرفته‌ایم که شامل پایه عمومی،دوره تکمیلی ۱ و ۲ و دوره تخصصی ویژه برگزار می‌شود. این دوره‌ها بامشارکت سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه برگزار می‌شود.

وی در خصوص شرایط ثبت‌نام و سن متقاضیان می‌گوید: در ثبت‌نام دعوت از دانشجویان و مربیان و استادان در سطوح مختلف شده است و سن شرکت‌کنندگان حداکثر ۳۵ سال در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول اشاره به دلیل مطرح شدن سن دارد و می‌گوید: به دلیل اینکه مخاطب ما نوجوانان هستند قطعا مربیان جوان بهتر می‌توانند با این گروه سنی در ارتباط باشند.

وی اشاره به کلاس‌های غیر حضوری و حضوری در این دوره دارد و می‌گوید: تعداد کلاس‌های غیر حضوری شامل بخش‌های مبانی تربیتی، کارشناسی عمومی، مبانی انقلاب، تعلیم و تربیت در اسلام و.. است و در کلاس‌های حضوری مهارت‌های مطالعه، خودآگاهی ومدیریت زمان، ارتباط موثر، مهارت‌های تفکر خلاق، سواد رسانه‌ای، مدیریت اقتصادی، مبانی رویکرد اقتصاد مقاومتی و.. است. باگذراندن هر دوره ۴ ماهه، متقاضیان می‌توانند به دوره بعدی راه پیداکنند.

او هدف از برگزاری این دوره‌ها را این‌طور بیان می‌کند: کار ما عملیاتی است و دوره‌هایی که برگزار می‌شود آموزش روانشناسی رشد و تربیت نوجوان است. یک مربی باید بداندکه با یک نوجوان چطور برخورد کند و مخاطب‌شناسی داشته باشد. متاسفانه ضعف مربیان در بخش ارتباطی با نوجوان و قالب ارائه محتوی علوم و معارف اسلامی برای نوجوانان می‌باشد.

 

طرح هفت روز در بهشت

وی اشاره به طرح دانش‌آموزی هفت روز در بهشت دارد و می‌گوید: طرح هفت روز در بهشت ، طرحی دانشآموزی است که در آن از نخبگان کشوری دعوت می‌شود و به مدت یک هفته جلساتی تربیتی و آموزشی برگزار می‌شود. قبل از برگزاری این جلسات دوره‌هایی فشرده با مباحث هستی شناسی، خداشناسی، امامت عامه و امامت خاصه برای اساتید برگزار شده است.

 

حرف آخر

وی می‌گوید: مباحث تربیتی کاری سریع نیست و نیاز به زمان دارد. مربیان ما باید بدانند به صورت دائم در حال ارتباط با نوجوان و اطلاعات روز را داشته باشند؛ در غیر این‌صورت نباید ورود به حوزه تربیت داشته باشند و ارتباط موثر با نوجوان صورت نمی‌گیرد.

امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه میفرمایند: إِنَّمَا قَلْبُ الْحَدَثِ کالْأَرْضِ الْخَالِیهِ مَا أُلْقِی فِیهَا مِنْ شَیءٍ قَبِلَتْهُ ، دل نوجوان مانند زمین آماده است که هر بذری در آن افشانده شود، می‌پذیرد لذا مسئولین باید بیشترین سرمایه گذاری را در حوزه نوجوان داشته باشند.

 

گزارشگر: بناءزاده

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.