گزارشی متفاوت از طرح غنی‎سازی اوقات فراغت نوجوانان

تابستان با طعم مهارت‎

سر و صدایشان آشناست، آن را همیشه وقتی از کنار یک مدرسه بگذری خواهی شنید، صدای توامان بچه‌ها که بیشتر شبیه یک همهمه است، اما این صدا آن هم وسط تابستان دلیلی جز کلاس‎های تابستانی که معمولا والدین برای رهایی از شیطنت‎های نوجوانان خود دست به دامنش می‎شوند ندارد و البته یادگیری مهارت‎های زندگی نیز یکی دیگر از کارکردهای این کلاس‎ها است که هر پدر و مادری ورای هر تفکری به این نکته توجه دارد.

طرح غنی‎سازی اوقات فراغت فرزندان کارکنان آستان قدس رضوی، یکی از طرح‏هایی است که توسط موسسه جوانان آستان قدس رضوی با مشارکت مرکز آموزش ضمن خدمت این سازمان به منظور ارتقاء مهارت‎های زندگی در نوجوانان در اجرا شد.

صاحب سبک و ایده

با رویکرد جدید موسسه جوانان آستان قدس رضوی مبنی بر ایده‌پردازی آموزشی به‎روز، برگزاری این کلاس‎ها تفاوت‎های بسیاری با دیگر کلاس‎های آموزشی و فوق برنامه تابستانی دارد. برای آشنایی بیشتر به سراغ این کلاس‎ها رفتیم تا بیشتر با موضوعات و ایده‎های جدید آن آشنا شویم.

کلاس‎ها در محل موسسه جوانان، در حدفاصل کوهسنگی ۱۷ و ۱۹ برگزار می‎شد، صبح یک روز گرم تابستانی پیش از آمدن بچه‌ها به آنجا رفتم، سرویس‌‎ها یکی یکی می‎آمدند و مسافران پر شر و شور خود را پیاده می‎کردند، همان ابتدا به دو گروه تقسیم شده و کم سن و سال‎تر‎ها به حسینیه و بزرگ‎ترها به تالار اجتماعات می‎رفتند.

روحانی جوان

در ساختمان تالار اجتماعات چند کلاس درس هم وجود دارد، هنوز مربی‎ها نیامده‌اند، یک به یک وارد می‌شوم، بچه‎ها یا مشغول گپ و گفت هستند یا در حال انجام باقی‎مانده تکالیفشان، سری هم به تالار اجتماعات میزنم آنجا هم غلغله است، ابتدا من را به جای مربی‌شان اشتباه می‌گیرند، از زمزمه‎هایشان چیزهایی دستگیرم می‌شود، مثلا پسرکی ‌می‌گفت: این که روحانی نیست همه مربی‌هامون روحانی بودن، آن یکی در جوابش می‌گفت: اینم مثل همشون جوونه هرچی باشه خوبه خوش میگذره.

به سراغ گروه دیگر می‌روم، آنها که کم سن وسال‌تر بودند و آنطرف‎تر در حسینیه مشغول بازی هستند، آنجا اما مربی‌ها قبل از ورود بچه‎ها حاضرند و حضور و غیاب می‌کنند، حسابی شلوغ است و مربی‎ها سعی دارند تا بچه‌ها را به خوبی مدیریت کنند و در قالب گروه‌های مختلف به آموزش خود بپردازند.

مهارتافزایی کاربردی

علی اکبر روحی مسئول اجرایی این طرح که خود هم جوانی فعال و پردغدغه است، در خصوص اجرای آن اینگونه می‎گوید:  این طرح با هدف غنی‌سازی اوقات فراغت فرزندان کارکنان آستان قدس رضوی و همچنین مهارت آموزی کاربردی نوجوانان ، از ۱۷ تیرماه  کار خود را با حضور ۴۰۰ نفر از نوجوانان و جوانه‌های دختر و پسر، آغاز کرد و تا اواسط شهریورماه سال جاری ادامه دارد.

وی در ادامه توضیح می‎دهد: در قالب این طرح که با هدف آموزش مهارت‌های مورد نیاز نوجوانان، بهبود وضعیت تحصیلی، ارتقاء رفتارهای اجتماعی، آشنایی با فضای مجازی و جنگ نرم و… برگزار شد، مخاطبان دو گروه سنی ۸ الی ۱۱ سال (جوانه‌‎ها) و ۱۲ الی ۱۸ سال در قالب ۱۲ عنوان کلاس مختلف در موضوعاتی همچون خوشنویسی، طراحی با مداد، شیرینی و آشپزی، نقاشی با رنگ روغن، روباتیک، هوافضا، ساخت انیمیشن، رایانه، نجوم و… آموزش‌های تابستانی خود را پشت سر می‌گذارند.

علی اکبر روحی همچنان ادامه می‏دهد: روزهای زوج مخصوص دختران در گروه جوانه‎ها کارگاه نقاشی، خلاقیت، چهره به چهره (آموزش‎های اعتقادی به روش بازی)، ورزش، خط تحریری و فعالیت‎های هنری و در گروه ۱۲ الی ۱۸ سال، کارگاه‎های طراحی با مداد، تزئینات داخلی منزل، شیرینی و آشپزی، خوشنویسی، نقاشی با رنگ روغن، ویترای (نقاشی روی شیشه) و معرق چوب در نظر گرفته شده است.

او درباره کلاس‎های مخصوص پسران نیز اینگونه توضیح می‎دهد: پسرها در روزهای فرد در گروه جوانه‎ها، کارگاه‎هایی همچون کلاس‏های دختران را پشت سرمی‏گذرانند اما در گروه دوم این کلاس‏ها شامل مهارت‏های فنی، رباتیک پیشرفته، نجوم عملی، رایانه، ساخت انیمیشن، هوافضا و خوشنویسی می باشد.

تفریح و یادگیری

از قرار معلوم یک روز در هفته کلاس‎ها تعطیل و اردوهای فوق برنامه جایگزین آنها شده است به طوریکه با همان ترتیب زوج و فرد، برنامه شهربازی، سینما، استخر، پارک علم و فناوری، مزرعه نمونه، اردوگاه فرهنگی تربیتی امام رضا(ع) و همچنین مهمانسرای حضرت رضا(ع) برای همه گروه‎ها برنامه‏ریزی و اجرا شده است.

علی اکبر روحی درخصوص خروجی این طرح نیز می‌گوید: با مربیان طوری برنامه‎ریزی شده که حتما هرکدام از بچه‎ها در پایان دوره یک پروژه خروجی از کلاسشان داشته باشند و همچنین در طول دوره با برگزاری همایش ارتباط با والدین نکات ضروری و مهم تربیتی این سنین از نوجوان مطرح شد.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.