گزارش / هیئت شباب الشمس، هیئتی مخصوص مخاطب نوجوان

تربیت و تعامل با نوجوانان یکی از مهمترین رسالت های تعریف شده در حوزه عملکردی موسسه جوانان آستان قدس رضوی است و در اسناد بالادستی این مجموعه نیز مکررا به آن پرداخته شده است و بسیاری از برنامه های این مجموعه نیز بر مبنای آن طراحی و اجرا می شود.

آغاز به کار هیئت شباب الشمس در ایام ولادت با سعادت رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) از سوی موسسه جوانان آستان قدس رضوی یکی دیگر از برنامه‏های همسو با سیاست‎های کلی این موسسه بود که در همین رابطه با مجتبی مختاری، مدیرعامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی به گفت و گو می‎نشینیم.

• جناب مختاری موسسه جوانان از راه‎اندازی هیئت شباب‎الشمس چه هدفی را دنبال می‎کند؟
از ابتدای تبدیل موسسه جوانان، خدمات مشاوره¬ای و پژوهش های آستان قدس رضوی به موسسه جوانان آستان قدس رضوی و تعریف و تکمیل رسالت این مجموعه با حضور مدیران و کارشناسان تربیتی و حوزوی سند راهبردی تربیت نوجوان و جوان تدوین شد و توجه ویژه به ویژگی های نوجوانان، نیاز آنها، ابعاد زندگی نوجوان و آسیب ها و خلاءهای نوجوان امروزی از رئوس اجرای برنامه‎های این موسسه قرار گرفت، بر همین اساس برنامه‎های مختلفی برای این قشر در این مدت انجام شد و به دلیل زمان‎بر بودن یک کار تربیتی اثرگذار، استمرار ارتباط با مخاطب به عنوان یکی از اصول فعالیت‏های اجرایی موسسه در دستور کار قرار گرفت و راه‎اندازی هیئت شباب‎اشمس در همین راستا انجام شد.

• فعالیت‏های این هیئت چگونه برنامه‎ریزی شده است؟
فعالیت‎های هیئت شباب الشمس، ویژه نوجوانان پسر ۱۲ تا ۱۸ سال طرح‎ریزی شده است و نوجوانان مرتبط با موسسه جوانان آستان قدس رضوی که در برنامه‎‏هایی همچون«همراه شو رفیق»، «اعتکاف رضویون» و …. شرکت کرده‎اند نیز جزء این افراد هستن، همچنین این هیئت در نظر دارد برای جذب و تاثیرگذاری حداکثری، علاوه بر بخش‌های معمول هیئت‌ها یعنی سخنرانی و مداحی؛ سرود، تئاتر، پخش کلیپ، معرفی و عرضه کتاب‎های مفید در حوزه نوجوانان را جزء برنامه‎ها و فعالیت‌های خود قرار دهد.

• جناب مختاری، تفاوت هیئت شباب الشمس با دیگر هیئت‎ها در چیست؟
در این هیئت کلیه فعالیت‎‏ها توسط خود نوجوانان انجام می‎شود و خادمی، میزبانی و مسئولیت‏‎های اجرایی این هئیت به جهت افزایش روحیه مسئولیت‌پذیری نوجوانان بر عهده خود این عزیزان خواهد بود و موسسه جوانان آستان قدس رضوی آنها را در این راه پشتیبانی خواهد کرد.

• برنامه موسسه جوانان آستان قدس رضوی برای گسترش فعالیت این هیئت چیست؟
ما در گذشته به برکت طرح زیرسایه خورشید با تشکل‏های مردمی در سراسر کشور ارتباط بسیار خوبی برقرار کرده‎ایم و به امید خدا افق این کار را با کمک شبکه ملی جوانان رضوی ، راه‎اندزی یک هیئت ملی نوجوانان در سراسر کشور می‎دانیم.

 

با نوجوانان

خوشبختانه در کشور ما و به خصوص در شهر مقدس مشهد ، به برکت وجود نازنین امام رضا(ع)، هیئت‎های مذهبی فراوانی وجود دارد که در ایام ولادت و شهادت ائمه اطهار(ع) برنامه‏های متفاوتی برگزار می‎‏کنند اما تشکیل هیئتی برای یک قشر خاص آن هم نوجوان تفاوت‏هایی را خواهد داشت برای درک بهتر این تفاوت به سراغ چند نفر از نوجوانان حاضر در این برنامه رفتیم.

 

سخنرانی تخصصی

محمد جواد کرامتی، ۱۵ ساله در خصوص تفاوت این هیئت با دیگر هیئت‏ها می‎گوید: اینجا جمع یک‎دست و یکنواخت است و قاعدتا سخنران هم بهتر می‏تواند برای انتخاب صحبت‏هایش تصمیم بگیرد و به قولی تخصصی‎تر صحبت می‏کند، از طرفی چون مسئولیت هیئت به خود بچه‏ها واگذار شده باعث افزایش اعتماد به نفس و مسئولیت پذیری آنها می‎شود.

 

بالاخره باید از جایی شروع کرد

علی کاضمی که از شرکت‏کنندگان طرح «هفت روز در بهشت» است و از شهرستان تربت حیدریه برای شرکت در این هیئت آمده است می‏گوید: تصوری که بچه‏ها از هیئت دارند یک جو سنگین و سن بالاست و به همین خاطر از رفتن به هئیت ترس دارند ولی در این هیئت همه می‏دانیم که همه با هم همسن هستیم و صداقت، صفا و صمیمیتی که در این هیئت‎ها هست جای دیگه‎ای پیدا نمی‏شود.

او که حالا صحبت‏هایش گل انداخته ادامه می‏دهد: مطالب مطرح شده در این هیئت‏ها صرفا برای ماست و ازطرفی چون همه کارها به ما واگذار شده، علاوه بر کسب مهارت، تعهد به کار بچه‏ها هم بالا می‎رود و بالاخره ما یک روز باید وارد جامعه بشویم و بالاخره باید از جایی شروع کرد.

محمدباقر خضری، ۱۷ ساله که مسئول ریختن چایی است می‏گوید: بچه‎ها در همچین هیئتی راحت‏ترند و به قولی این هیئت پیرمردی نیست، راحت‎تر می‎تونیم با هم ارتباط بگیریم و چون اینجا مسئولیت‏ها بین بچه‏ها تقسیم شده خیلی خوب میتوانیم کار تشکیلاتی را یاد بگیریم.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.