دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری: مشارکت اکثریت مردم در عرصه اجتماعی از نیازهای جدی ماست

دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری، مشارکت اکثریت مردم در عرصه‌های مختلف اجتماعی را از نیازهای جدی جامعه دانست.
به گزارش ستاد خبری اجلاسیه جوانان رضوی، حجت الاسلام و المسلمین رضا غلامی، در اجلاسیه بین المللی جوانان رضوی که در ساختمان صبا صدا و سیما با حضور ۸۰۰ تشکل مردم نهاد از سراسر کشور برگزار شد، با گرامیداشت یوم الله نهم دی ماه، عنوان کرد: نهم دیماه، بستر شورایی و جهش مردمی جبهه انقلاب را بوجود آورد. برگزاری این گونه برنامه‌ها و گردهمایی‌ها از اثر و برکات حماسه مردمی نه دی است.
وی با تقدیر از آستان قدس رضوی به منظور برگزاری اجلاسیه جوانان رضوی تصریح کرد: شکی نیست به تبع حیاتمان در این دوران ارزشمند صاحب رسالت بزرگی هستیم و به لطف الهی تحقق این رسالت نیز در فضای انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری فراهم آمده است.
غلامی، ادامه داد: این رسالت مقدمات تمدن نوین اسلامی را فراهم کرده است. این تمدن مربوط به دوران غیبت امام عصر(عج) بوده و نقش بستر سازی ظهور را برعهده دارد. شکل گیری تمدن نوین اسلامی یک فرایند است. تمدن نوین اسلامی، یک پدیده بسیار عظیم و پیچیده است و در بلند مدت شکل می‌گیرد. از این رو اقدامات هوشمندانه ما در خلق این فرایند طبیعی تاثیر گذار و برجسته است.

تحول بنیادین علوم انسانی با هدف دستیابی به علوم انسانی
وی به تحول بنیادین علوم انسانی با هدف دستیابی به علوم انسانی اشاره و ابراز کرد: امروز در تحول علوم انسانی بحث زیاد است اما مقصد، دستیابی به علوم اسلامی- انسانی نیست.هنگامی جامعه اسلامی درست اداره می‌شود که علوم انسانی اسلامی داشته باشد. ما باید به این مغز افزار دست پیدا کنیم.
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا افزود: ما باید برای تحول علوم انسانی- اسلامی راه را باز کنیم از این رو برای برای خلق تمدن مهدوی نیاز به لوازم و مقدمات، کشف ابزارها، روش‌ها و نهادهای اسلامی است.
وی خاطر نشان کرد:ما نیاز به تفکر نظام ساز داریم. اما باید برای دستیابی نظامات اسلامی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی سرمایه گذاری جدی‌تری صورت گیرد.ابزارها، روش‌ها و فناوری‌های اسلامی باید شناسایی و به آزمون گذاشته شود.این مسئله بسیار حائز اهمیت است.
غلامی با اشاره به قاعده گذاری‌های دقیق اجتماعی در نگاه جزیی نگری، تصریح کرد: بخشی از اندیشه اسلامی معطوف به قاعده‌گذاری‌های کلان است.اما در قاعده نگاری با نگاه جزیی نگرانه خلاهای جدی وجود دارد. در زمینه قاعده‌مند کردن، کارهای زمین مانده فراوانی است.
وی گفت: ما باید برای ورود به عرصه تمدنی در این زمینه دست به کار شده، بسترهای لازم را بوجود آوریم و با سرمایه های گذاریی در این زمینه، گام های بلندی برداریم.
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم انسانی اسلامی صدرا تصریح کرد: تحول در نظام تعلیم و تربیتی از دوران کودکی و میانسالی است. تلاش های زیادی برای تحول نظام تعلیم و تربیت شده است اما اگر بنا بر تمدن سازی داریم. این نظام باید بهتر طراحی و کاملا اسلامی شود. ما باید بتوانیم از طریق نظام تعلیم و تربیت اسلامی عمق فرهنگ دینی را در جان مخاطبان تثبیت کنیم. برای نظم گیری چاره ای جز تربیت انسان ها نداریم.
وی با اشاره به این مطلب که باید موضوع تعلیم و تربیت در اولویت باشد و انسان‌های متفکری در این عرصه وارد شوند تا آن نظم وارد جامعه ما شود، افزود: عمل مومنان ما با این تعالیم اسلامی فاصله دارد. ما در نظام تعلیم و تربیت با ضعف تولید روندها و دستگاهی کاملا دقیق برای عینی سازی نظامات اجتماعی مواجه هستیم.
غلامی، اظهار کرد: تمدن به معنی عینی شدن تفکرات در جامعه است.برای عینی کردن احتیاج به دستگاه پیشرفته و دقیق داریم این دستگاه فاصله ساخت عمل و نظر را کاهش می دهد. متاسفانه هنوز به چنین مکانیزمی دست نیافته ایم. باید قبول کنیم بخشی از ساختارها متعلق به نظام طاغوتی است و همچنان از ساختارهای غربی در برخی از عرصه‌های اجتماعی استفاده می کنیم.

ایجاد ساختارهای دینی و انعطاف پذیر
وی، یادآور شد: ما باید ساختار سازی کنیم ساختارهای دینی و بومی و ساختار انعطاف پذیر را به وجود بیاوریم زیرا امکان باز مهندسی ساختارهای منطق وجود دارد.
دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری، با اشاره به فرموله کردن مشارکت‌های حداکثری مردم در صحنه‌های انقلاب اسلامی گفت: هر گاه مردم پشتیبان نظام بودند و به صحنه‌های مختلفی همچون دفاع مقدس و در عرصه های سیاسی و… به میدان آمدند، با مقاومت پیروز شدند.
وی ابراز کرد: مقام معظم رهبری در سخنانی فرموده‌اند: در بر خی از شرایط و موقعیت‌ها نتوانستیم مردم را به صحنه بیاوریم. یکی از این عرصه ها، عرصه فرهنگی است. امروز که هزاران تشکل کوچک و بزرگ تاسیس شده و جبهه مردمی شکل گرفته است هوز هم در فرمول به صحنه آوردن مردم به فرمول های کار آمد نرسیده ایم.
غلامی، اضافه کرد: اگر مردم به خود باوری برسند، بر اساس توانمندی‌های داخلی به سمت تمدن حرکت می‌کنیم .این اراده قدم برداشتن در راستای شکل گیری تمدن سازی باید بین نخبگان و مسئولان شکل گیرد. باز شدن چتر گفتمانی در نوع انتخابات مردم اثر دارد.
وی ادامه داد: روح ایمانی و انقلابی در رأس همه این اقدامات و مغز و گوهر حرکت در مسیر شکل گیری تمدن اسلامی است.ما موقعی می‌توانیم صحبت از شکل گیری تمدن کنیم که خواستگاه ما ایمان اسلامی باشد.

 

 

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.