از ملزومات کار تشکیلاتی، تفکر سیستمی است

استاد جلیل معماریانی گفت: تفکر سیستمی یکی از ابزارها و ملزومات کار تشکیلاتی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی، جلیل معماریانی در نخستین دوره تخصصی و متمرکز “سدید” با محوریت توانمندسازی مدیران میانی تشکل‌های شبکه جوانان رضوی که با حضور۱۳۰ نفر از مدیران این تشکل‌ها برگزار شد، اظهار کرد: دشمنان دین مبین اسلام به دنبال حذف مقوله”تفکر”در جوامع اسلامی هستند و متاسفانه در شرایط کنونی آنچه بیشتر در جوامع اسلامی مورد استقبال قرار می‌گیرد هیجان است نه تعقل؛ چرا که جوامع اسلامی از الگوی مناسبی در این راستا برخوردار نیستند.

وی با اشاره به الگوی پیشرفت اسلامی که مقام معظم رهبری(مدظله) بیان فرموده‌اند، گفت: در این الگو مواردی همچون مهندسی فرهنگی، تولید علم، کتاب‌خوانی و… مورد توجه قرار گرفته و دارای ۴ شاخصه نظیر تفکر، علم، معنویت و زندگی است و اگر می‌خواهیم کار سیستمی انجام بدهیم باید به این ۴ شاخصه توجه ویژه صورت گیرد.

این فعال فرهنگی به ۵ ویژگی سازمان‌های یادگیرنده اشاره و بیان کرد: سازمان‌های یادگیرنده؛ الگو ده هستند و علاوه بر آن دارای آرمان مشترک، کار تیمی و افراد توانمند هستند و تشکل‌هایی که قصد دارند به سطوح بالا دست پیدا کنند باید به این ۵ مورد توجه ویژه داشته باشند.

معماریانی در خصوص تفکر سیستمی افزود: تفکر سیستمی دارای ورودی، خروجی، فرآیند و بازخورد است و نگرش این سیستم از جزء به کل است یعنی اجزاء در کل معنا پیدا می‌کنند چرا که بدون درک کل نمی‌توانیم مشکل را حل کنیم.

وی با بیان اینکه تفکر سیستمی، به فرآیند توجه دارد و منتظر نتیجه نمی ماند، افزود: این نوع تفکر برای رفع مشکلات به مسئولان نقشه راه ارائه می‌دهد و قبل از اینکه تهاجم فرهنگی و مشکلات دیگر اتفاق بیفتد شروع به دفاع یا دفع مشکلات می‌کند بنابراین از این طریق ما باید حلقه‌های مفقود شده برنامه ریزی را پیدا کنیم تا علاوه بر کسب راه حل از تبعات آن مطلع شویم.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.