سخنرانی استاد یامین پور در جمع شرکت‌کنندگان هفت روز در بهشت

سرعت در فضای مجازی باعث مرگ تعمق و تخریب تمرکز در جامعه شده است

رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: وی افزود: سرعت و شتاب در فضای مجازی باعث مرگ تعمق و تخریب تمرکز خواهند شد از این جهت جوانان باهوش هم حوصله به پایان رساند کتاب یا حتی یک پاراگراف را هم ندارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی، وحید یامین پور عصر امروز در همایش اولین دوره هفت روز در بهشت در محل موسسه جوانان آستان قدس رضوی اظهار کرد: ساده‌ترین برداشت از تلویزیون، تلفن همراه و اینترنت به عنوان ابزاری است که می‌تواند دارای اثر خوب یا بد بسته به نوع استفاده باشد.

وی ادامه داد: متفکرین سال‌های بعد از ظهور تلویزیون در زندگی انسان عنوان کردند که تلویزیون ابزار نیست بلکه موجودی است در کنار سایر لوازم منزل و در حقیقت دارای یک خصوصیات ذاتی است. یامین پور افزود: تلویزیون و اینترنت در حقیقت دارای اثراتی بر روی سیستم عصبی، فعالیت مغز و شیوه اندیشیدن است. یامین پور گفت: اینترنت گردی با کاهش زمان درک و تمرکز در مخاطبان خود در برابر حجم وسیع اطلاعات سبب عدم یادگیری می‌شود.
یامین پور افزود: عاملی که باعث جذابیت شبکه‌های اجتماعی اینترنتی در جوامع شد شرایطی بود که مردم می‌توانستند دارای زندگی دومی باشند و شخصیت خودشان را مخفی کنند. یامین پور بیان کرد: به‌عنوان یک مثال قابل‌لمس از خصوصیات اینترنت می توان گفت مطالعه در اینترنت مانند جت اسکی و مطالعه کتاب مانند قواصی در دریای مطالب است. وی ادامه داد: اینترنت مسیرهای حیاطی جدید را خلق می‌کند و در طی زمان آن‌ها را گسترش می‌دهد اما نوجوانان تا سنی محدود می‌توانند این مسیر حیاطی را تحمل‌کنند و به‌تدریج کارایی عصبی آنها تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
یامین پور بابیان اینکه حجم وسیع پیام‌های اینترنتی در مغز انسان‌ها سوءهاضمه در ادراک ایجاد می‌کند، افزود: مبنای توسعه اینترنت در عصر کنونی ایجاد و استخراج حجم بالایی از اطلاعات است و بنیان‌گذار شرکت گوگل نیز از همین مسیر درآمد کسب می‌کند. وی تصریح کرد: شما با جستجو در سرویس اینترنتی گوگل و استفاده از خدمات این شرکت اطلاعات و میزان توجه خود را هزینه می کنید.
یامین پور تأکید کرد: برخی تصور می‌کردند که وب ۲ باعث ایجاد دموکراسی می‌شود درحالی‌که توسعه این خدمات تریبون را در اختیار مردم میان‌مایه قرارداد تا احساسات و غرایز خود را به‌صورت شبکه‌ای تولید و انتشار دهند.

وی در خاتمه بیان کرد: متاسفانه گاهی افرادی که دارای جایگاه علمی و اجتماعی هم نیستند در فضای شبکه‌های اجتماعی اینترنتی با اشتراک تصاویر خود رشد می‌کنند سپس هر مطلبی را به‌عنوان ارزش به دنبال کنندگان خود معرفی می‌کنند.
لازم به یادآوری است: در طول تابستان ۲ هزار و ۴۰۰ نوجوان در اردوهای آموزشی، معرفتی و تفریحی هفت روز در بهشت که به همت موسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار می‎شود شرکت خواهند کرد.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.