تشکل‌های جوانان رضوی؛ پاتوق جذب جوانان به آرمان‌های حکومت اسلامی

تشکل‌های جوانان رضوی می‌توانند یک پاتوق بسیار مطمئن برای جذب جوانان به آرمان‌های حکومت اسلامی باشند. این تشکل‌ها باید اصل حکومت اسلامی و ضرورت حکومت دینی با محوریت ولی‌فقیه عادل و جامع را در عصر غیبت امام زمان(عج) برای نوجوانان به حد باور و عشق تبدیل کنند.

اینها گوشه‌ای از سخنان حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد محسن دعایی، مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی است که اعتقاد دارد «در تشکل‌های جوانان رضوی باید ابتدا نگرش و بینش اقامه حکومت اسلامی در دستور کار قرار گیرد و سپس به دفاع از آن پرداخته شود».

در ادامه مشروح این گفت‌وگو از نظرتان می‌گذرد.

 

برخی از نوجوانان و جوانان امروزی انقلاب را متعلق به نسل گذشته دانسته و تعلق خاطر کمی به آن دارند، پیشنهاد شما برای پیوند نسل چهارم انقلاب با مبانی معرفتی انقلاب اسلامی ایران چیست؟

همیشه اینگونه نبوده است. بلکه ما صحنه‌های بسیار زیادی را از شیفتگی نسل جوان متدین به ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب در جامعه شاهد هستیم. اما باید ارزیابی شود چرا آن‌طور که باید فراگیر و در حد مطلوب نیست. یک مقداری باید به جوانان حق داده شود. واقعه‌ای در چهار نسل قبل اتفاق افتاده و بدیهی است که به خاطر نبودن در آن فضا، آنها نتوانند یک حس واقعی نسبت به شرایط آن دوره داشته باشند و تعلق خاطر کمتری نسبت به آن احساس کنند.

 

ضرورت اقامه حکومت اسلامی در جامعه امروز چگونه باید نهادینه شود؟

همان طوری که ما ایمان به ارزش‌های بنیادین و جهان‌بینی دینی‌مان را ضرورت عقلی و تکلیف شرعی می‌دانیم، اقامه نظام اسلامی و مبارزه با نظام طاغوت، بسط و گسترش حاکمیت اسلام را نیز باید یک تکلیف دانسته و در هر عصری این دو مسئله را پیگیری نمائیم. مردم باید اقامه حکومت اسلامی و دینی، بسط، توسعه و تحکیم آن را برای خودشان فریضه بدانند.

 

به نظر شما چگونه می‌توان نگاه نسل امروزی را به سمت انقلاب سوق داد؟

به نظر می رسد برای افزایش تعلق خاطر نسل چهارم به ضرورت انقلاب و دستاوردهای آن باید بیشتر کار کنیم تا زحماتی که برای اقامه حکومت اسلام و سرنگونی حکومت طاغوت انجام شده است، پایدار بماند. اگر ادله وجوب اقامه حکومت اسلامی، دلایل وجوب ضدیت با حکومت طاغوت، لیستی از دستاوردهای حکومت اسلامی، برجسته کردن عنصر استقلال، آزادگی و خروج از بردگی و قیومیت نسبت به اجانب به خصوص آمریکا و غرب برای نسل جوان تبیین شود و از حیث نظری و تئوریک برای آنها جا بیافتد، یا از نظر گرایشی، عشق به استقلال و ارزش‌های انقلاب اسلامی برایشان فضاسازی شود، ما می‌توانیم آن نقطه اوج تعلق خاطر نسل چهارم را نسبت به انقلاب شاهد باشیم. برای نسل چهارم باید فلسفه انقلاب اسلامی، ضرورت اقامه حکومت اسلامی، سرنگونی طاغوت، ارزش استقلال سیاسی و فرهنگی را با انواع و اقسام ابزارهای فرهنگی و احساسی ترویج کنیم. به این وسیله می‌توان نگرش آنها را به این سمت مدیریت کرد.

 

نسل چهارم میراث‌دار این انقلاب هستند، برای حفظ و صیانت از آن توسط نسل امروزی چه باید کرد؟

تردیدی نیست که صاحبان اصلی انقلاب به خاطر گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی دیگر سن‌شان در حال گذران است و این نسل از صحنه کنار رفته و رسالت مدیریت مملکت و تداوم انقلاب به دوش نسل‌های جدید و جوان خواهد افتاد. رهبر معظم انقلاب بارها در فرمایشات خویش اشاره فرمودند «جوانان عزیز! این شما هستید که باید در آینده این کشور را مدیریت کنید و انقلاب را جلو ببرید». ما وظیفه داریم از طریق راه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای آمادگی‌های لازم برای تحویل مدیریت‌های مختلف انقلاب را به نسل جدید ایجاد کنیم. این پروژه ملی باید تعریف شود تا نسل جدید بدانند مدیران انقلاب باید دارای چه ویژگی، با چه روحیاتی و یا چه میزان از تعهدات باشند. این‌طور نیست که بی‌خیال باشیم تا شاخص‌ها در مدیران جدید خود به خود ایجاد شود. وظیفه عقلی، شرعی، قانونی و انقلابی مدیران فعلی نظام این است که نسل جدید را به گونه‌ای تربیت کنند تا آنها بتوانند وارثان صالح برای شجره طیبه حکومت و انقلاب اسلامی باشند.

 

دغدغه نسل چهارم سیرت انقلاب است، چگونه می‌توان فضای انقلاب را از لابه لای اوراق کتاب‌ها برای جوانان امروزی ترسیم کرد؟

نسل جدید انقلاب باید بر اساس موازین دینی، انقلاب اصیل و “اسلام جامع” تربیت شود، نه بر مبنای اسلام انفجاری و اسلام آمریکایی. باید در تعلیم و تربیت نسل انقلاب سنگ تمام گذاشت و جوان امروزی را در فضای مقایسه قرار داد. می بایست صحنه‌های بردگی و انحطاط کشور ایران در عصر طاغوت را با شکوه پیشرفت‌ها و استقلال سیاسی در بعد از انقلاب به شکل مقایسه‌ای در قالب رمان‌ها، گفت‌وگوها، قصه‌ها، فیلم‌ها و… تولید کرد و آن را در معرض قضاوت قلب‌های پاک جوانان قرار داد تا جوانان در فضای مقایسه بتوانند ارزش‌های نوپدید و متعالی فرهنگ انقلابی را بهتر لمس کنند تا با تمام وجود به دفاع از آن به پا خیزند.

 

تشکل‌های جوانان رضوی چقدر در این امر می‌توانند مؤثر عمل کنند؟

تشکل‌های جوانان رضوی می‌توانند یک پاتوق بسیار مطمئن برای جذب جوانان و کل کشور به آرمان‌های حکومت اسلامی باشند. تشکل‌های رضوی باید اصل حکومت اسلامی و ضرورت حکومت دینی با محوریت ولی‌فقیه عادل و جامع را در عصر غیبت امام زمان(عج) برای نوجوانان به حد باور و عشق تبدیل کنند تا با دفاع و حمایت از این آرمانها بتوانیم گفتمان انقلاب اسلامی، استقلال سیاسی و تصویر عینی «لَکُمْ دِینُکُمْ وَلِیَ دِینِ» را در سبک زندگی، رفتاری و نگرشی همه مردم و به خصوص جوانان شاهد باشیم.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.