منظومه فکری مقام معظم رهبری الگوی عملی برای تشکل‌ها

عضو اندیشکده فرهنگ گفت: تشکل‌ها باید با منظومه فکری مقام معظم رهبری آشنا شده تا بتوانند از آن برای پیشرفت در عرصه فرهنگی استفاده کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی موسسه جوانان آستان قدس رضوی، حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم در دوره تخصصی و متمرکز تشکل‌های فرهنگی همکار آستان قدس رضوی تحت عنوان «سدید» که با حضور۱۳۰ نفر از مدیران اجرایی تشکل‌های سراسر کشور در حال برگزاری است به تبیین منظومه فکری رهبر معظم انقلاب پرداخت و اظهار کرد: اندیشه مقام معظم رهبری نظام واره است یعنی دیدگاه‌ها، اندیشه‌ها و نظرات رهبر معظم انقلاب معنادار و به صورت منظم در کنار یکدیگر چیده شده است.

وی با بیان اینکه منظومه فکری و عملی مقام عظمای ولایت امتداد منظومه فکری و عملی امام خمینی(ره) است، گفت: تشکل‌ها باید با منظومه فکری رهبر معظم انقلاب آشنا شوند تا به عنوان یک متفکر بتوانند در هر موقعیت زمانی و مکانی بر حسب شرایط جامعه از آن برای پیشرفت اسلام و انقلاب استفاده کنند.

عضو اندیشکده فرهنگ، نظام واره فکری مقام معظم رهبری را بر۳ کلمه استوار دانست و افزود: خلاصه اندیشه امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بر۳ کلمه توحید، فرهنگ و پیشرفت بنا شده است که هرکدام دارای تفسیر و تفصیل مفصلی است.

حجت الاسلام ذوعلم به تشریح “توحید” پرداخت و بیان کرد: نگاه توحیدی مبنای وحدت، ولایت و امامت است و طبق دیدگاه رهبر انقلاب، اسلام در توحید خلاصه می‌شود و نگاه توحیدی در دین مبین اسلام نسبت به نگاه کلامی، فلسفی و عرفانی برتری دارد و برای دستیابی به وحدت و ولایت باید توحید را بشناسیم.

وی درباره دومین اصل منظومه فکری رهبر معظم انقلاب گفت: فرهنگ دومین اصل از این منظومه است که باعث ساخت روح حاکم بر جامعه می‌شود و طبق فرمایش رهبر انقلاب:”توحید باید در جامعه به فرهنگ تبدیل شود”چرا که اگر فرهنگ بر اساس توحید اصلاح شود فرهنگ توحیدی بر سیاست و اقتصاد جامعه حاکم خواهد شد و در ذیل آن تبیین ارزش‌ها، بصیرت و حفظ ارزش‌ها صورت خواهد گرفت و سپس هویت ملی بر اساس فرهنگ و پیشینه تاریخی شکل می‌گیرد.

عضو کمسیون فرهنگ و تمدن شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری سومین اصل منظومه فکری رهبر انقلاب را “پیشرفت” معرفی کرد و افزود: رهبر انقلاب می‌فرمایند:”پیشرفت در عرصه‌های فکری، علمی، معنوی و زندگی الزامی است و شکل گیری نظامی اسلامی، جامعه اسلامی، تمدن اسلامی و عدالت اسلامی لازمه پیشرفت به شمار می‌رود بدین ترتیب پیشرفت متشکل از توحید و فرهنگ است و پیشرفت به واسطه فرهنگ توحیدی صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام ذوعلم به ابزار‌های فرهنگ اشاره کرد و ادامه داد: هنر نخستین ابزار اشاعه فرهنگ است و اگر به گسترش ارزش‌های توحیدی کمک کند مقدس محسوب می‌شود در غیر این صورت باطل است بنابراین اگر انسان با دیدگاه توحیدی به فعالیت‌های فرهنگی ادامه بدهد می‌تواند حرام و حلال را در همه عرصه‌ها به درستی تشخیص بدهد و در جذب نیروی جوان برای تشکل‌ها موفق عمل کند.

 

 

 

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.