نسبت تشکلهای جوان امروز ایران با «انقلاب اسلامی» چیست؟

جوان باید شخصیت اسلامی و انقلابی خود را به خوبی درک کند و بداند غرب می‌خواهد با سیطره فرهنگی و هنری، یک نوع هویت جعلی را به نسل امروزی تحمیل کند. هنر جوان مؤمن انقلابی می‌طلبد که در صراط مستقیم گام بردارد.

برای تقویت تشکل‌های انقلابی، جوان نیاز است، جوانان نسل امروز، سطح آگاهی و شناخت خود را بالا ببرند و با بصیرت عمل کنند. فریب دشمنان اسلام را که با حربه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی به مقابله با آنها برخواسته‌اند، نخورند.

در این مجال که مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی با ویژه برنامه‌های پویش ملی «چله انقلاب» به استقبال ایام‌الله دهه‌فجر رفته است، فرصتی حاصل شد تا موضوع “ویژگی‌های یک تشکل انقلابی جوان” را با نظراتی از سوی مسئولان تشکل های عضو در شبکه‌ جوانان رضوی کشور مورد بررسی قرار دهیم که در ادامه از نظر خواهید گذراند.

 

یاد شهدا در تشکل‌های انقلابی

جوان انقلابی باید با مبانی انقلاب آشنا باشد و بداند انقلاب برای چه ایجاد شده است. بنابه گفته رضا فرخشاهی‌نیا؛ مسئول کانون جوانان رضوی کرمانشاه، زیرساخت‌های یک تشکل باید با شاخصه های انقلاب همخوانی داشته باشد. در تشکل‌های انقلاب باید همیشه از شهدا و علما یاد شود تا متبرک گردد. در این انقلاب خیلی خون‌ها ریخته شده است و خیلی از افراد از صدر اسلام تاکنون برای خدمت به دین و تشکیل این حکومت جهانی و الهی زحمت کشیدند. باید در این مجموعه‌ها برای آن زحمات، وقت گذاشته شود.

 

به روز بودن تشکل‌های انقلابی جوان

تشکل انقلابی جوان باید گوش به زنگ صحبت‌های رهبر معظم انقلاب باشد. هر لحظه فرمایشات ایشان را رصد کند. نمی‌شود در تشکل و کار انقلابی وارد شد ولی به روز نبود. فرخشاهی‌نیا، معتقد است «به روز بودن تشکل انقلابی این است که بتوان هم فعالیت‌های دشمن و همچنین سخنان رهبر معظم انقلاب را رصد کرد». وی در ادامه از توجه به مسائل سیاسی در تشکل‌ها سخن گفت و افزود: «تشکل‌های انقلابی نباید نسبت مسائل سیاسی بی‌تفاوت باشند یا خیلی خودشان را درگیر کنند تا آنجا که لازم است در مسائل سیاسی و اجتماعی هم وارد شوند.

 

تشکل ها و برپایی گفتمان‌ انقلاب

بحث انقلاب اسلامی از الزامات همه مجموعه‌های فرهنگی است و برگزاری نشست‌ها و گفتمان‌ها از ضروریات تشکل‌های انقلابی به شمار می‌رود. بنا به گفته فرخشاهی‌نیا، انقلاب ما ابعاد زیادی دارد. انقلاب فقط ابعادش این گفتمان‌ها نیست. ما باید بتوانیم در طول سال کمیسیون‌های مختلف تشکیل دهیم. هر استانی در یک کمیسیون، برنامه‌ریزی کرده و بحث انقلاب را تبیین کند. در این میان شکل گیری و برپایی پویش ملی «چله انقلاب» را به فال نیک می‌گیریم که در این ایام انجام می‌شود.

 

تخصصی شدن کار فرهنگی

رهبر معظم انقلاب فرمودند «کار فرهنگی باید تخصصی باشد یعنی باید با نگاه عمیق دنبال شود». ولی ما معمولا کارها را با یک نگاه سطحی انجام می‌دهیم و بعد از اینکه کار را انجام دادیم به دنبال نقاط ضعف و قوت می‌رویم تا بررسی کنیم. اینها گوشه‌ای از سخنان فرخشاهی‌نیا است. او در ادامه توضیح می‌دهد «در صورتی که اگر طبق فرمایش مقام معظم رهبری پیش برویم باید قبل از اینکه کارهای فرهنگی انجام شود با نگاه عمیق نقاط قوت و ضعف را در بیاوریم».

 

تشکل‌های انقلابی شیرازه نظام اسلامی

اگر نظام‌مان را یک پیکره تعریف کنیم. این پیکره اجزایی دارد. این اجزا باید به وسیله میخ به همدیگر محکم شود. تشکل انقلاب یک فصل وصلی است از حاکمیت جامعه که نظام اسلامی باشد. تشکل انقلابی یعنی هیئت، مسجد، کانون و همه مجموعه‌های مردمی انقلابی که به نوعی کارهای میخ را انجام می‌دهند. اینها گوشه‌ای از صحبت های اسحاق معبود مژده‌ای، مسئول کانون جوانان رضوی استان گیلان است. او در تشریح بیشتر این مطلب، می‌گوید «تشکل‌های انقلابی شیرازه‌های نظام اسلام هستند. مگر چه کسی انقلاب کرد؟ رهبر کبیر انقلاب با همین هیئت‌ها و مجموعه‌های مردمی انقلاب کرد. تشکل انقلابی باید انقلابی، خودجوش و خودگردان باشد و برای امورات روزمره و برنامه‌های فرهنگی محتاج دولت نباشد».

 

تحقق تشکل مستقل با تفکر انقلابی

تشکلی می‌تواند مستقل عمل کند که تفکر انقلابی داشته باشد. تشکل انقلابی می‌تواند مستقل و عدالت‌خواه بوده و به سمت‌وسوی اهداف نظام حرکت کند. همچنین در مسیر هدفش، یعنی توجه به آرمان‌ها و ارزش‌ها گام بردارد. بنا به گفته اسحاق معبود مژده‌ای، مسئول شبکه جوانان رضوی در گیلان مهمترین ویژگی تشکل انقلابی جوان، مبارزه با طاغوت بوده و هست.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.