جهان می گوید رضا

کاروان های بین المللی زیر سایه خورشید در سه قاره جهان حضور یافتند
جهان می گوید رضا
امام است و رئوف، مهربانی اش را فلک به گوش آزادگان جهان رسانیده، حال چه مسلمان باشند چه مسیحی، چه شیعه باشند و چه از برادران و خواهران اهل سنت، مهم این است که آزاده اند و شیفته پیام آزادگی، از اولین حرکت کاروان های زیر سایه خورشید در سطح بین الملل ۷ سال می گذرد، حالا دیگر شمیم غریب الغرباء در جای جای این کره خاکی می پیچد و بیش از پیش آزادگان جهان را مجذوب خود می کند در عصری که القاء جنگ مذهبی و دو قطبی شیعه و سنی، اسلام هراسی و هجمه های فرهنگی غرب و شرق عالم رو به فزونی است، حضور کاروان های زیر سایه خورشید در شآن همه ابعاد تمدنی سیره و اندیشه رضوی در بلاد مختلف بیش از پیش ضرورت می یابد.
حرکت معنوی کاروان های زیر سایه خورشید امسال در ۲۰۰۰ نقطه‌ی جهان برگزار می‌شود و نسبت به سال گذشته با رشد ۳۰ درصدی روبرو بوده است و این در حالی است که حضور در سطح بین الملل همواره با سختی هاو دشواری های خاص خود همراه بوده است. میزبانان کاروان های رضوی از کشورهای مختلف با استقبال و دعوت از کاروان های زیر سایه خورشید، مقابله با جریان تکفیری را خواستارند.
رشد کیفی برنامه ها در سطح بین الملل
امسال کاروان ها با پیش بینی حضور در بیش از ۱۵ کشور جهان وارد دهه کرامت شدند که در این قالب، امکان زیارت از راه دور برای شیفتگان حضرت رضا علیه السلام در پهنه سه قاره جهان را فراهم می آورند، گرچه تعداد کشورها نسبت به سال گذشته افزایش کمی نداشته است اما از نظر کیفی برنامه ها از رشد مطلوبی برخوردار بودند.
حرکت کاروان ها نه تنها تبلیغی بلکه معرفتی است و بسیاری از مسلمانان و حتی غیر مسلمانان ارادتمند حضرت رضا علیه السلام که نمی‌توانند در صحن و سرای حضرت حاضر شوند، با حضور خدام رضوی و اجرای مراسم ویژه، با حس و حال معنوی و با بوسه بر پرچم بارگاه منور رضوی به صورت نمادین به زیارت حضرت می شتابند.
کاروان های زیر سایه خورشید متشکل از چند خادم، مداح، قاری و مبلغ هستند که تمامی این افراد دوره‌های آموزشی به منظور تبلیغ این حرکت فرهنگی را پیش از شروع دهه کرامت و حضور در کاروان‌ها طی می‌کنند و هرساله افراد جدیدی نیز در کاروان ها حضور می‌یابند.
کاروان‌های رضوی در سال جاری در سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا حاضر شده اند و از جمله برنامه‌های در نظر گرفته‌شده برای این کشورها می‌توان به حضور در مراکز دانشگاهی، مناطق اهل تسنن و تشیع، حضور در بیمارستان ها و مراکز درمانی، دیدار با علمای شاخص، برگزاری کرسی‌های تلاوت قرآن به‌ عنوان زبان مشترک و نمایشگاه خیابانی در اروپای غربی و هلند اشاره کرد، همچنین امسال سفیران رضوی در میان پناهندگان میانماری و مناطق جنگ‌زده سوریه نیز حاضر می‌شوند و برای نخستین بار در کردستان عراق در آیین نخبگانی و ادیانی حاضر می شوند.
اگر چه تشکل‌های میزبان در حوزه بین‌الملل تشکل‌های مردم‌نهاد هستند اما دستگاه‌های دولتی و امنیتی کشورها نیز پشتیبان، حامی و درخواست‌کننده حضور کاروان های زیر سایه خورشید در کشورشان هستند.

در جریان برنامه های کاروان های زیر سایه خورشید امسال در سطح بین الملل، بُعد علمی پر رنگ تر از ابعاد دیگر این سفرها است و در همه کشورها یک خادم مسلط به زبان بومی کشور میزبان اعزام می‌شود و مابقی افراد اعزامی از اساتید و صاحب‌نظران هستند .
نوای برادری تحت لوای شمس الشموس
همبستگی اجتماعی قومیت‌ها و فرهنگ های مختلف یکی از شاخصه‌های جشن‌های زیر سایه خورشید در سراسر جهان است که همه آزادگان جهان را تحت لوای شمس الشموس گرد هم می آورد و اگر چه زبان ها متفاوت است اما ندای آزادگی و برادری در میان همه آنان مشترک است.
برنامه کاروان ها در کشورهای مقصد متناسب با مخاطبان و بافت بومی و فرهنگی آن کشور طراحی شده است و از برنامه های غالبا مشترک کاروان ها می توان به برگزاری مراسم، سخنرانی و توسل به حضرت رضا علیه السلام، پنل های علمی پیرامون آموزه های رضوی حسب نیاز کشورها، عیادت از بیماران، شرکت در نماز جمعه و جماعات اهل تسنن، دیدار با علمای ادیان مختلف اشاره نمود.
سخنرانان نیز با مشورت تشکل بومی به موضوعات نهایی دست یافته و پیرامون آن به سخنرانی می پردازند که پیوند بین معارف رضوی و مسائل هر جامعه و طرح جنبه های عرفانی و اخلاقی از آن جمله اند.
بزم های شادی شیفتگان حضرت رضا علیه السلام در خارج از کشور همواره با هدایایی متبرک به نام و یاد حضرت مزین است که امسال بخشی از ۳ میلیون محصول متبرک تولید داخل و ماحصل کارگران زحمتکش حاشیه شهر مشهد جهت اهدا به کشورهای میزبان ارسال شده است.
انتهای پیام/

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.