مهارت‌های تحصیلی؛ مهارتی برای مطالعه

شاید نام این کلاس برای بعضی از دانش‌اموزان سخت و تحمل نکردنی باشد، شاید بعضی‌ها بگویند ۹ ماه درس خوانده‌ایم دیگر این سه ماه نمی‌خواهیم به کلاس درسی برویم و شاید بعضی با خود بگویند مهارت درس خواندن مهارتیست که ما بعد از اینهمه سال درس خواندن نتوانسته‌ایم آن را کسب کنیم؛ حضور ۲۴ نفر دانش‌آموز در این کلاس نشان می‌دهد هنوز هم عده زیادی به دنبال مهارت در تحصیلشان هستند و تابستان را بهترین فرصت برای یادگیری این مهارت می‌دانند.

معلم این کلاس روحانی جوانی با نام آقای حیدری فرد است. او دائما در حال وقت گرفتن است و از بچه‌ها می‌خواهد در مدت ۵ دقیقه چند خط بخوانند. او برای بچه‌ها کتاب‌های یکسانی آورده است؛ کتابی با نام لیلا که در مورد خاطرات همسر شهید دفاع مقدس است و به صورت غیر مستقیم بچه‌ها را با دفاع مقدس آشنا می‌کند.

شاگردان ۱۳ و ۱۴ ساله این کلاس باید با روش‌هایی که استاد به آنها می‌گوید تمرین کند تا بتوانند در مدت کوتاهتری مطالب بیشتری بخوانند.

حیدری فرد در مورد مباحث این کلاس می‌گوید: آموزش تندخوانی، کلید واژه زنی، رسم نقشه‌های هنی جزو مباحث این کلاس است.

او در مورد روش مطالعه می‌گوید: بچه‌ها ابتدا تندخوانی را در کلاس تمرین می‌کنند و پس از آن برای هر پاراگراف یک کلید واژه استخراج می‌کنند تا بتوانند با مرور سریع کل یک درس را تداعی کنند.

حیدری فرد ادامه می‌دهد که پس از مهارت واژه‌زنی، باید دانش‌اموز بتواند نقشه ذهنی یک درس را ترسیم کند و این امر به معنی آن است که خلاصه درس در قالب نمودار ترسیم شود.

وی با بیان اینکه با تمرین توانایی تندخوانی بهتر می‌شود، گفت: بچه‌ها با تمرین‌های کلاسی توانستند مهارت تندخوانی خود را تا سه برابر نسبت به جلسه اول بهتر کنند.

معلم روحانی این کلاس در مورد عادت‌های غلط مطالعه گفت: عادات غلط چشم، آزادی چشم، لبخوانی و بلند خوانی موجب عدم تمرکز می‌شوند.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
نظرات بسته شده است.